18. október 2024
Facebook
pondelok, 15 január 2018 18:00

Pracovníci väzení vo Francúzsko tvrdo protestovali, Macron nariadil rozsiahle kontroly systému

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PARÍŽ 15. januára (WebNoviny.sk) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron nariadil rozsiahlu kontrolu preťaženého väzenského systému v krajine. Reagoval tak na nepokoje zo strany pracovníkov zariadení, ktorí podpálili pneumatiky a postavili barikády na protest proti drsným pracovným podmienkam. Dlhodobé sťažnosti vyvrcholili v pondelok do protestov po celej krajine, a to aj v dôsledku nedávneho útoku vo väzení vo Vendin-le-Vieil, počas ktorého sa väzeň pokúsil nožom napadnúť niekoľko ľudí. Odporúčame:
Prezident Macron chce pracovať na klimatických zmenách a rozvoji Afriky, o pomoc požiada Čínu Riaditeľ väznice údajne v pondelok rezignoval na funkciu. Podnetom bol tlak zamestnancov, ktorí ho obvinili, že nekonal tak, aby predišiel incidentu. Macron nariadil vláde, aby do konca februára prišla s kompletným návrhom modernizácie systému. Navrhol tiež "výrazný posun" k využívaniu alternatívnych trestov, akými sú verejnoprospešné práce či elektronické sledovacie zariadenia.

Viac k témam: Emmanuel Macron, Francúzsko, protesty
Zdroj: Webnoviny.sk - Pracovníci väzení vo Francúzsko tvrdo protestovali, Macron nariadil rozsiahle kontroly systému © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 196 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner